בית לנשים ששמות את עצמן במרכז
לקבלת עדכונים חמים הירשמי לניוזלטר

פפטידים

הפפטידים הם שחקנים המרכזיים במניעת הזדקנות העור המעודדים ייצור קולגן ואלסטין.
האם הם באמת יחליפו את הבוטוקס?

אחד השמות החמים ביותר בתעשיית היופי הם הפפטידים, שאמורים להיות אחד השחקנים המרכזיים במתקפה על תהליך ההזדקנות של העור. אז מהם בעצם הפפטידים?  השם הזה מתייחס למעשה למרכיבים בחלבון, שמורכב בעצמו משרשראות של חומצות אמינו. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל כיצד הם מסייעים לנו? אז הם אלה שמעודדים את ייצור הקולגן והאלסטין. אותו הקולגן שאחראי על עור הפנים המתוח והרענן שלנו, אותו קולגן שאנחנו מאבדות ככל שאנחנו מתבגרות והמדע עושה אינספור ניסויים להחזיר אותו חזרה לגופינו על מנת לעצור את תהליך ההזדקנות ואולי אפילו להחזיר את השעון אחורנית וליישר את הקמטים.

פפטידים

לאחרונה, שתי תרכובות פפטידים פופולריות במיוחד – מטריקסיל 3000 (Matrixyle) בשילוב עם ארג׳רלין (Argireline) הפכו לויראליות וזכו לכינוי ״בוטוקס בבקבוק״. כחלק מהוירליות הזאת נוצר ויכוח טיק-טוק ער סביב שתי התרכבות הללו, אז על מה הוויכוח ומהם הפפטידים הללו? המטריקסיל אמור לעודד התחדשות סיבי קולגן ואלסטין והסגולה של הארג׳רלין הנה היכולת שלו לחסום העברת אותות מן העצבים אל שרירי הפנים, שזאת למעשה הפעולה של הבוטוקס שגורם להרפיית שרירי הפנים וכתוצאה מכך עור הפנים שלנו נראה חלק יותר. הטענה הזאת נתקלה בהתנגדות מצד מומחים מסוימים שטענו כי המולקולות של הפפטידים הללו גדולות מדי ולכן לא יכולות לחדור לעור ולא יכולות לבצע את השינוי המדובר, לעומת מומחים אחרים שטוענים כי הפפטידים לא אמורים לחדור לעור אלא ״לדבר״ עם התאים ולפקוד עליהם לעשות פעולות כאלה ואחרות (למשל לייצר קולגן), הם כמובן מוכנים להישבע ביעילות המדעית של המוצרים. כך או אחרת כל המומחים הרציניים מסכימים ביניהם שלכינוי ״בוטוקס בבקבוק״ יש אולי צליל שיווקי נחמד, אבל התוצאה הנראית לעין רחוקה מהתוצאה שיעניק טיפול בוטוקס. למרבה הצער עדיין לא קיים שום תכשיר קוסמטי שיכול לחולל שינוי כמו השינוי שמחולל הבוטוקס.
לפני הכול חשוב לדעת שבשונה ממוצרים כמו ויטמין C או רטינול, שמשווקים תחת שם מסחרי אחד ויחיד, ישנם כמה סוגים של פפטידים ומותגים רבים מעניקים להם שמות מסחריים משלהם. אחד מהיתרונות המרכזיים של רוב סוגי הפפטידים הוא היכולת שלהם להשתלב היטב עם מרכיבים אחרים, בעיקר עם הרטינול שמתנגש בחומרים פעילים אחרים (כגון ויטמין C) ביחד עם הפפטידים הוא פתרון אנטי-אייג׳ינג שלם.
ישנם מספר פפטידים עיקריים שמשמשים בתעשיית היופי: הנשאים שנושאים מינרלים חיוניים לעור כדי לעזור בתהליך הייצור של קולגן; המאותתים ששולחים אות לחלקים שונים בגוף כדי שייצרו יותר קולגן ואלסטין בעור ובכך יסייעו להחליק קמטוטים וקמטים; המעכבים  שעוזרים להאט פירוק של קולגן ואלסטין בעור; נוירוטרנסמיטרים, שמעכבים את התכווצות השרירים בדומה לאופן פועל הבוטוקס ולבסוף הנחושת – פפטידים שיוצרים תרכובת עם נחושת עשירה בנוגדי חמצון שמעודדים ייצור של קולגן ואלסטין, ובנוסף לכך מעודדים גם ייצור של חומצה היאלורונית. הנחושת היא דוגמה ספציפית לפפטידים שלא משתלבים עם רטינול חומצות AHA או ויטמין C.
כאמור, הפפטידים הם לא פתרון קסם. בניגוד לבוטוקס שהשימוש בו ייצור משטח כמעט נקי מקמטים באזור ההזרקה כעבור זמן קצר בלבד, הפפטידים כמו מוצרים קוסמטיים אחרים יצריכו שימוש סבלני והתמדה. בסופו של דבר מהפיכות לא מתחוללות ברגע אחד, אבל בשילוב עם מרכיבים קוסמטיים נוספים הם בהחלט ישפרו את מרקם העור ומראהו.

  • המידע אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם רפואי.
פפטידים
פפטידים
פפטידים
פפטידים
שתפי חברות

מזמינה אותך לקרוא עוד

סוכר מעובד
המילים שלי
הגמילה שלי מסוכר מעובד הכישלונות שלי

כמה פעמים נכשלתי לפני ההצלחה (או הכישלון הבא)

סוכר מעובד
המילים שלי
הגמילה שלי מסוכר מעובד

התענוג שהורג אותנו ברכות – הפרידה שלי מסוכר מעובד

מבלות יחד
רק רוצחים בבניין

פודקאסט חובבים פותר מקרי רצח מסתוריים בבניין מגורים בניו יורק