בית לנשים ששמות את עצמן במרכז
לקבלת עדכונים חמים הירשמי לניוזלטר

קרם הגנה

מריחה יומית של קרם הגנה תשמור על עור הפנים שלכן
קרם הגנה מינרלי או קרם הגנה כימי?
מהם היתרונות ומה החסרונות של הסוגים השונים

זאת כבר הפכה להיות קלישאה בעולם הביוטי שקרם הגנה הוא מוצר האנטי-אייג׳ינג היעיל מכולם. יש לי עור בהיר ובצעירותי ניסיתי לשנות את העובדה הזאת באמצעות רביצה בלתי אחראית בשמש. הייתי אומרת לחברות שאני לא זקוקה לקרם הגנה, אשרף פעם פעמיים ואח״כ אני מסודרת. ובהחלט השתזפתי, העור שלי היה פחות לבן. זה לא שלא ידענו על ההשלכות של השיזוף, אבל בעיקר הוזהרנו מסרטן העור וכשאת בת 19 את חושבת שאת נצחית, נושאים כמו סיכוי מוגבר לחלות במלנומה שנים אח״כ לא מאוד מטרידים אותך בשלב זה של החיים.  

היום המודעות גבוהה יותר ועדיין מראה של נשים שמטגנות את עצמן על חוף הים לא ממש נדיר. אני לא מתכוונת להיכנס לסכנות החשיפה לשמש, אני חושבת שכולם מכירים אותם ולכן מיותר לחפור בזה שוב. אני כן אציין שחשוב למרוח קרם הגנה כל עוד השמש זורחת, לא משנה מה מזג האוויר, גשום, קר או מעונן, תמיד יש צורך להימרח. כמו כן אסביר קצתבקצרהעל סוגי קרם ההגנה ועל ההבדלים ביניהם. 

אז נתחיל: ישנם שני סוגים מרכזיים של קרם הגנה בשוק. הראשון הוא קרם מינרלי (לעתים נקרא גם קרם הגנה פיזיקלי) שמבוסס על מרכיבים כמו זינק אוקסיד וטיטניום דאוקסייד. אלה חלקיקים קטנים שנשארים על פני שטח העור ומחזירים את קרני UV שהם פוגשים. כלומר, קרני השמש אינן חודרות לעור אלא מוחזרות ממנו.

הסוג השני הוא קרם הגנה כימי שמכיל מסננים כמו אוקסיבנזון, אבובנזון, אוקטיסלאט, אוקטוקרילן, אוקטינוקסאט. ישנה טענה כי הוא עשוי להיות מסרטן בשל  מרכיבים ספציפיים שרמת הספיגה שלהם בגוף גובהה במיוחד, הטענה הזאת שגויה לחלוטין! המרכיבים הללו נחקרו לאורך שנים ונקבע באופן נחרץ ומוחלט כי אינם מזיקים לגוף. איך עובד הקרם הכימי? הוא נספג לתוך העור וברגע שקרני ה UV פוגעות בעור הוא מייצר תגובה כימית שמסננת את השמש  ומגינה על העור.

מה משני הסוגים עדיף? כמובן שלכל סוג ישנם יתרונות וחסרונות. מסנני הקרינה הכימיים נמרחים במהירות ובקלות, ובניגוד לקרם הגנה מינרלי, הם אינם משאירים מעטה לבן על העור, המעטה הלבן הזה הוא מטרד שלא ממש הצליחו למצוא לו פתרון יעיל ואפרט על כך בהמשך. בנוסף, עולה שמסנני קרינה כימיים מתפקדים באופן סטטיסטי טוב יותר בבדיקות צרכנים שבודקות כמה זמן הם מגנים על העור מפני קרני UV. מצד שני מסננים כימיים עלולים לגרום לתגובות עור אצל אנשים מסוימים – למשל בעלי עור רגיש, ולהחמיר מצבים של רוזציאה. לבסוף הוא נספג למחזור הדם ולא ״יושב״ על העור כמו קרם ההגנה המינרלי (זה לא אומר שהספיגה שלו מסכנת אותנו וחשוב לזכור את זה). 

כפי שאמרתי ישנם שני סוגים עיקריים של קרם הגנה, מה זה אומר? אז ככה… כאמור, לקרם ההגנה המינרלי ישנה תופעת לוואי ידועה והיא המעטה הלבן. המריחה שלו משאירה את הפנים עם מעין ״מסיכה״ לבנה שנספגת באיטיות ובקרמים מסוימים לא נספגת כלל. מה עשו חברות הקוסמטיקה? הוסיפו לקרמים מינרלים מרכיב שנקרא ביוטלאוקטול סליסיליט (Butyloctyl Salicylate) הבעיה במרכיב הזה הנה שהוא למעשה מרכיב כימי שנועד להעלות את רמת הספיגה ולנטרל את ״המסיכה״ הלבנה ולכן למרות שהקרם נחשב למינרלי לכאורה בפועל הוא בעצם קרם כימי. בגלל עניני רגולציה שונים הקרמים הללו עדיין מוגדרים כקרמים מינרליים, למרות שהם כימיים לחלוטין. חשוב לציין שהמרכיב הזה לא נחקר באותה מידה שהמרכיבים הכימיים האחרים נחקרו. כלומר לא עומדים מאחוריו שנים של מחקר. האם זה אומר שהוא מסוכן? לא. זה פשוט אומר שאתם צריכים להיות מודעים לפרט האינפורמציה הזה. 

לסיכום הייתי אומרת שלא משנה מה החלטת למרוח, העיקר שתמרחי. 

קרם הגנה
שתפי חברות

מזמינה אותך לקרוא עוד

סוכר מעובד
המילים שלי
הגמילה שלי מסוכר מעובד הכישלונות שלי

כמה פעמים נכשלתי לפני ההצלחה (או הכישלון הבא)

סוכר מעובד
המילים שלי
הגמילה שלי מסוכר מעובד

התענוג שהורג אותנו ברכות – הפרידה שלי מסוכר מעובד

מבלות יחד
רק רוצחים בבניין

פודקאסט חובבים פותר מקרי רצח מסתוריים בבניין מגורים בניו יורק